ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
    • PROJECTS >
      • 2022-2023 >
        • ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
        • ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
        • ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
        • Η ΠΟΛΗ ΜΙΛΑΕΙ
        • ΣΧΟΛΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
      • 2023-2024 >
        • ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
        • ΣΧΟΛΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
        • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
      • 2024-2025 >
        • ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
    • ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΑΡΧΕΙΟ
    • ΕΝΤΥΠΑ/ΦΕΚ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
    • ΑΦΙΣΕΣ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
    • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
  • ERASMUS+
  • ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα!

27/3/2025

0 Comments

 
Η τάξη της Α και Β Γυμνασίου του σχολείου μας είχε την τύχη να παρακολουθήσει το εξαιρετικά ενδιαφέρον φυσιολατρικό πρόγραμμα "Κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα” το οποίο πραγματοποιήθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών που βρίσκεται στην Καλαμπάκα. Οι μαθητές μας γνώρισαν εκατοντάδες είδη μανιταριών με τη βοήθεια των ειδικών κυνηγών τρούφας που μαζί με τα εκπαιδευμένα σκυλιά που συντρόφευσαν την ομάδα έκαναν την εκπαιδευτική αυτή εκδρομή μια μοναδική εμπειρία! Τα σκυλιά έτρεχαν εμπρός και οι μαθητές πίσω τους με σκοπό να ανακαλύψουν τους μαύρους θησαυρούς που αποκαλύπτονταν μόλις μερικά εκατοστά κάτω από το χώμα. Το κυνήγι ολοκληρώθηκε με γευσιγνωσία μέσα στο δάσος και την τρουφομακαρονάδα που μαγειρεύτηκε μπροστά μας με τα μανιτάρια που οι μαθητές είχαν συλλέξει!

​Η εκδρομή έκλεισε με την επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών όπου οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να μάθουν πολλές πληροφορίες για άγρια ζώα από την προϊστορική περίοδο μέχρι τις μέρες μας μέσα από την εξαιρετική συλλογή που διαθέτει το μουσείο. Λέμε εις το επανιδείν μιας και είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που για δεύτερη φορά επιλέγουμε για τους μαθητές μας και φαίνεται πως θα υπάρξει και μελλοντική επίσκεψη! 
0 Comments

Τιμήσαμε την 25η Μαρτίου

25/3/2025

0 Comments

 

«Δεν είναι η λευτεριά πέσε πίτα να σε φάω. Είναι κάστρο, και το παίρνεις με το σπαθί σου»
Νίκος Καζαντζάκης

​25 Μαρτίου 1821. Μια ξεχωριστή εθνική επέτειος. Μια διπλή γιορτή όπου το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου συναντά το χαρμόσυνο μήνυμα του ξεσηκωμού του γένους για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού.

Αυτή τη λαμπρή σελίδα της ελληνικής ιστορίας τίμησαν χθες και σήμερα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς, αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους αγωνιστές της ελευθερίας.

Η αρχή έγινε χθες με την καθιερωμένη σχολική γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την οποία ετοίμασαν με ιδιαίτερη επιμέλεια οι μαθητές και οι υπεύθυνοι καθηγητές, κα Μουράρου Παρασκευή, κος Παπαδόπουλος Δημήτριος, κος Φρέσσας Γεώργιος και κα Ηρώ Παναγιωτοπούλου. Εκεί μέσα από την αφήγηση των ιστορικών γεγονότων και τα μικρά θεατρικά δρώμενα αναβίωσαν οι στιγμές που οι υπόδουλοι Έλληνες όρθωσαν το ανάστημά τους στον πανίσχυρο κατακτητή και αποφάσισαν να διεκδικήσουν ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος.

Τα κείμενα του Βαλαωρίτη, του Ουγκώ, του Κολοκοτρώνη, του Παλαμά, του Σολωμού αποτύπωσαν την ορμή, το θάρρος, το υψηλό φρόνημα, την αυταπάρνηση των αγωνιστών που στιγμή δεν δείλιασαν μπροστά στον εχθρό, που ορκίστηκαν το «Ελευθερία ή θάνατος» και που έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε σήμερα να απολαμβάνουμε τα αγαθά της δικής τους θυσίας.

Και φυσικά η μουσική «έντυσε» υπέροχα τα κείμενα. Τα παραδοσιακά όργανα ήταν οι πρωταγωνιστές της ημέρας αποδίδοντας το κλίμα μιας ολόκληρης εποχής και αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική παράδοση της χώρας μας.

Όσοι παρακολούθησαν, άλλωστε, τη γιορτή είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και υπέροχους εκκλησιαστικούς ύμνους από τη χορωδία της Α’ και Β’ Γυμνασίου. Το απολυτίκιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η Α’-Γ’ Ωδή του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος της Θεοτόκου και το Κοντάκιο του Ακάθιστου Ύμνου αποδόθηκαν με όλη την κατάνυξη και τη μεγαλοπρέπεια που ταιριάζει στην ξεχωριστή αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας.
​
Οι εορταστικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της εθνικής μας επετείου, κορυφώθηκαν σήμερα με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στη Λιβαδειά. Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, τους οποίους συνόδευε η εκπαιδευτικός κα Ηρώ Παναγιωτοπούλου, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές από κάθε γωνιά της Ελλάδας και με άψογο σχηματισμό τίμησαν τους προγόνους μας και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
0 Comments

Χαιρετισμοί της Θεοτόκου από τον Βυζαντινό Χορό

22/3/2025

0 Comments

 
​Στον Ιερό  Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Λιβαδειάς την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025  ο Βυζαντινός χορός του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς υπό τη Διεύθυνση του καθηγητή κ.Γεωργίου Φρέσσα έψαλλε με ιδιαίτερη ευλάβεια και κατάνυξη την Ακολουθία της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

​Η εκδήλωση αποτέλεσε μια μοναδική πνευματική εμπειρία για τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια ατμόσφαιρα προσευχής και δέησης προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
0 Comments

Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης!

22/3/2025

0 Comments

 
Η εαρινή ισημερία, η ημέρα κατά την οποία η διάρκεια της μέρας και της νύχτας είναι σχεδόν ίσες, αποτέλεσε την ιδανική αφορμή για να παρατηρήσουμε τη θέση του Ήλιου και να συνδεθούμε με ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της αρχαίας ελληνικής επιστήμης. 

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου, λοιπόν, με αφορμή την εαρινή ισημερία, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου συμμετείχαν σε μια ξεχωριστή δράση στην αυλή του σχολείου μας, αναβιώνοντας το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη. Δυστυχώς, μάταια περιμέναμε τον ήλιο να ξεπροβάλλει από τα σύννεφα. Αυτός συνέχιζε να παίζει κρυφτό. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για σήμερα, την ίδια ώρα, με τα μικρά μας, τα πρωτάκια μας αυτή την φορά. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια μοναδική εκπαιδευτική δράση, αναβιώνοντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά πειράματα της Αρχαιότητας — το Πείραμα του Ερατοσθένη.

Με οδηγό την παρατηρητικότητα, τη συνεργασία και τη μαθηματική σκέψη, οι μαθητές μας μέτρησαν το μήκος της σκιάς ενός κάθετου στύλου στην αυλή του σχολείου, την ώρα που ο Ήλιος βρισκόταν ψηλά στον ουρανό. Ακολουθώντας τα βήματα του μεγάλου Έλληνα μαθηματικού και γεωγράφου Ερατοσθένη, με απλές μαθηματικές πράξεις και αξιοποιώντας τις γνώσεις τους για τις γωνίες, κατάφεραν να προσεγγίσουν τον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης και κατά συνέπεια της ακτίνας της, όπως είχε κάνει και ο ίδιος τον 3ο αιώνα π.Χ. Με τη δράση αυτή, οι μαθητές δεν έμαθαν απλώς για το έργο του Ερατοσθένη, αλλά αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για να συνδέσουμε τη θεωρητική γνώση με την πράξη και να δείξουμε στους μαθητές πώς η επιστήμη και τα μαθηματικά μπορούν να εξηγήσουν τον κόσμο γύρω μας. Με απλά υλικά και μεθοδολογία, τα παιδιά βίωσαν τη μαγεία της επιστημονικής ανακάλυψης και έμαθαν ότι ακόμα και μετρώντας μια… σκιά, μπορούμε να φτάσουμε στα άστρα!

Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με ενθουσιασμό και πολλές συζητήσεις, αφήνοντας σε όλους μας την αίσθηση ότι, με απλά μέσα και ανοιχτό μυαλό, μπορούμε να προσεγγίσουμε ακόμη και τα πιο μεγάλα «μυστήρια» του κόσμου μας.

​Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τον ενθουσιασμό και τη συμμετοχή τους!
0 Comments

Παρουσίαση παραδοσιακών συνόλων & ρεσιτάλ παραδοσιακής μουσικής

19/3/2025

0 Comments

 
Την Τρίτη 18 Μαρτίου 2025 διοργανώθηκε από καθηγητές και μαθητές του σχολείου μας για πρώτη φορά παρουσίαση παραδοσιακών συνόλων. Μαθητές που ασχολούνται με όργανα της παραδοσιακής μας μουσικής όπως ούτι βιολί λαούτο  ετοίμασαν και μας παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς τους. Στην αίθουσα συναυλιών του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς ακούστηκαν ζυγιές και ορχήστρες διαφορετικών τύπων με κομμάτια από το ρεπερτόριο της παραδοσιακής μας μουσικής αλλά και από αυτό της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου.

Στο 1ο μέρος παρουσιάστηκαν τα παρακάτω σύνολα:
Σύνολο 9 βιολιών
Σύνολο με 2 λαούτα
Σύνολο με 7 ούτια
Σύνολο με βιολιά και λαούτα

Στο 2ο μέρος οι καθηγητές Ανδρέου Ανδρέας (ούτι) και Καρακώστας Σάκης (βιολί) έδωσαν ένα ρεσιτάλ παίζοντας μουσικές από τα Βαλκάνια, την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ήταν μία φανταστική βραδιά στην οποία γονείς και συγγενείς απόλαυσαν τα παιδιά τους σε ένα πολύ ζεστό κλίμα γεμάτο μουσικές και νότες.

Υπεύθυνοι καθηγητές: 
Ανδρέου Ανδρέας, Καρακώστας Σάκης, Παπαδόπουλος Δημήτρης
0 Comments

Χορωδία Ενηλίκων Ομίλου Μουσικής!

18/3/2025

0 Comments

 
Picture
Αγαπητοί φίλοι της μουσικής,
Η Χορωδία Ενηλίκων του Ομίλου του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς ανοίγει τις πόρτες της σε νέους συμμετέχοντες και σας προσκαλεί να γίνεται μέλος του αγαπημένου μας φωνητικού συνόλου! Είτε είστε έμπειρος χορωδός είτε απλά αγαπάτε τη μουσική και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο, η χορωδία μας είναι το ιδανικό μέρος για εσάς! Με άξονα την αγάπη για τη φωνητική μουσική και το Ελληνικό τραγούδι, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Ανδρέα Ξενόπουλου και της καθηγήτριας φωνητικής Μαρίνας Θεοδωροπούλου η χορωδία μας θα σας προσφέρει:
- Μουσική εκπαίδευση: Διδακτική υποστήριξη από έμπειρους μουσικούς. 
- Κοινωνική δραστηριότητα: Γνωριμία με νέους ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα.
- Καλλιτεχνική έκφραση: Ευκαιρία να εκφραστείτε μέσα από τη φωνητική μουσική και το Ελληνικό τραγούδι. 

Πότε; Κάθε Πέμπτη στις 20:30
Πού; Στην Αίθουσα Συναυλιών του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς
Ελάτε να τραγουδήσουμε μαζί και να δημιουργήσουμε υπέροχες μουσικές στιγμές! Για περισσότερες πληροφορίες ή εγγραφή, επικοινωνήστε μαζί μας στο 6945 175 905 (καθηγητής Ξενόπουλος Ανδρέας) ή ελάτε απευθείας στην πρόβα μας. 
0 Comments

Χαιρώνεια: ένα διαφορετικό μάθημα ιστορίας!

15/3/2025

0 Comments

 
Σίγουρα οι περισσότεροι έχετε περάσει από τη Χαιρώνεια ή τουλάχιστον έχετε διαβάσει γι’ αυτή σε κάποιο σχολικό βιβλίο ιστορίας. Έχετε, όμως, αναρωτηθεί πώς θα ήταν αν είχατε τη δυνατότητα να βρίσκεστε στο πεδίο της μάχης ως ένας απλός στρατιώτης; Ή πώς θα καταγράφατε στη θέση του Βοιωτού ιστορικού Πλούταρχου τον αντίκτυπο της προέλασης του Φίλιππου και του στρατού του προς τη νότια Ελλάδα;

Αυτό το διαφορετικό μάθημα ιστορίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες μαθητές και εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς. Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο της Χαιρώνειας, βρεθήκαμε όλοι στη θέση των πρωταγωνιστών μιας κορυφαίας ιστορικής στιγμής, όπως είναι η μάχη της Χαιρώνειας (338 π.Χ.). Έτσι έγινε αντιληπτό ότι η τοπική ιστορία είναι πρωτίστως βιωματική μάθηση, περιήγηση, επαφή με μνημεία, κτίσματα, εργαλεία, συνήθειες και τρόπους ζωής.

Η αρχή της εξόρμησής μας έγινε στο Μουσείο Εικονικής Πραγματικότητας της Χαιρώνειας. Η εντυπωσιακή ρεαλιστική περιήγηση μας βοήθησε να «διαβάσουμε» την τοπική ιστορία με μια διαφορετική οπτική και να προσεγγίσουμε τα ιστορικά γεγονότα ως αυτόπτες μάρτυρες.
Η επίσκεψή μας συνεχίστηκε στο θέατρο της Χαιρώνειας και στο σωζόμενο τμήμα του κοίλου, λαξευμένου στον φυσικό βράχο, όπου εκτός από θεατρικές παραστάσεις γίνονταν και συναθροίσεις πολιτών.

Επόμενος σταθμός το Αρχαιολογικό Μουσείο. Εκεί μας κέρδισε ο επιμελημένος εκθεσιακός χώρος με εκθέματα που καλύπτουν το διάστημα από τους προϊστορικούς έως τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι το κτίριο κατασκευάστηκε από την Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία μεταξύ του 1903-1907, φιλοξενώντας αρχικά τα ευρήματα των ανασκαφών της. Στο πέρασμα του χρόνου οι συλλογές του Μουσείου εμπλουτίστηκαν με αρχαιότητες από διάφορες θέσεις της βόρειας Βοιωτίας και της παραμεθορίου της.

Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το εμβληματικό αναστηλωμένο ταφικό μνημείο του Λέοντος, δίπλα ακριβώς στο Μουσείο. Για την ιστορία αναφέρουμε πως μετά την ήττα τους στη  Χαιρώνεια οι Θηβαίοι έθαψαν τους νεκρούς του «Ιερού Λόχου» σ’ έναν κοινό τάφο κι έστησαν στον χώρο αυτό, πάνω σε ψηλό βάθρο, ένα μεγαλοπρεπές λιοντάρι, ύψους 5 1/2 μέτρων. Με το πέρασμα του χρόνου το γλυπτό κατέρρευσε. Στις αρχές του 19ου αιώνα εντοπίστηκε το κεφάλι και μέλη του λιονταριού ενώ μετά τη συγκρότηση του ελεύθερου ελληνικού κράτους άρχισαν οι προσπάθειες αναστήλωσής του, οι οποίες τελικά καρποφόρησαν το 1904 με τα χαμένα τμήματα να συμπληρώνονται με γκρίζο λίθο Λιβαδειάς. Το λιοντάρι ατενίζει σήμερα τον επισκέπτη πάνω σε μια μεγαλόπρεπη βάση ύψους 3μ. και περιστοιχίζεται από κυπαρίσσια, υπογραμμίζοντας τον ταφικό χαρακτήρα της θέσης.
​
Το χθεσινό ξεχωριστό μάθημα ιστορίας, πάντως, συμπληρώθηκε με μια νότα ψυχαγωγίας και παιχνιδιού όπως, άλλωστε, υπαγόρευαν ο καλός καιρός και η ανοιξιάτικη διάθεσή μας.
0 Comments

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και Χορωδία Ενηλίκων Ομίλου Μουσικής!

14/3/2025

0 Comments

 
Ολοκληρώθηκε εχθές το β μέρος του κινηματογραφικού αφιερώματος στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Το ντοκιμαντέρ “Αυτοβιογραφία” πλαισιώθηκε μουσικά από την πρωτοεμφανιζόμενη Χορωδία Ενηλίκων του Ομίλου Μουσικής του Σχολείου μας με τη συνοδεία του καθηγητή Ανδρέα Ξενόπουλου στο πιάνο, ερμηνεύοντας τέσσερα τραγούδια από διαφορετικές συνθετικές περιόδους της ζωής του δημιουργού. Ευχαριστούμε όλα τα μέλη και το κοινό που αγκάλιασε ένθερμα αυτή τη νέα προσπάθεια η οποία ελπίζουμε να συνεχίσει να αποδίδει καλλιτεχνικούς καρπούς στο μέλλον και να μπολιάζει μουσικά μικρούς και μεγάλους. 
0 Comments

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπισ

11/3/2025

0 Comments

 
​Τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2025 οι μαθητές Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς επισκέφτηκαν το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τους μαθητές υποδέχτηκαν η αντιπρόεδρος του τμήματος κ. Παπαπαύλου και ο καθηγητής κ. Λεγάκης κάνοντάς τους μία σύντομη παρουσίαση του τμήματος και της φυσιογνωμίας του. Στη συνέχεια τα παιδιά περιηγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής, ιδίως στο τμήμα μουσικής και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της, το δανεισμό και την αναζήτηση βιβλίων και διάφορων πηγών. 
Αργότερα επισκέφτηκαν το Εργαστήριο Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας, όπου ο καθηγητής κ. Πουλάκης εξήγησε τις ποικίλες επιστημονικές, ερευνητικές, διδακτικές, καλλιτεχνικές και διαστάσεις της σχέσης μεταξύ μουσικής και πολιτισμού, καθώς και τον τρόπο που υλοποιούνται προγράμματα έρευνας στον τομέα της εθνομουσικολογίας και των τομέων όπου εξειδικεύεται (οργανολογία, μουσικά ιδιώματα, μουσικές καταγραφές και αναλύσεις).
Σειρά είχε το Εργαστήριο Μελέτης της Ελληνικής Μουσικής του τομέα Ιστορικής και Συστηματικής Μουσικολογίας. Εκεί η καθηγήτρια κ Χριστοπούλου, τόνισε την υποστήριξη, τεκμηρίωση και προώθηση πρωτότυπης έρευνας που αφορά στον τομέα της Ελληνικής Έντεχνης Μουσικής. 
Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν την πρόβα του Μουσικού Συνόλου Ελληνικής Μουσικής, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του καθηγητή κ. Καψοκαβάδη, ταξιδεύοντας τους μέσα από το δημοτικό και το αστικό λαϊκό τραγούδι σε διάφορα μέρη του ελληνικού μουσικού χάρτη.
Τέλος, στο Εργαστήριο Μουσικής και Ακουστικής Τεχνολογίας, ο καθηγητής κ .Μαλαφής και οι φοιτητές του ηχογράφησαν ενδεικτικά κομμάτια των μουσικών συνόλων του μουσικού σχολείου, όπως ο Βυζαντινός Χορός και η Χορωδία Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία ηχογράφησης σε στούντιο ακαδημαϊκών προδιαγραφών. 
Ελπίζουμε η επίσκεψη και περιήγηση των μαθητών μας στο πανεπιστημιακούς χώρους, η γνωριμία με τους καθηγητές και τα εργαστήρια, όπως και η κατανόηση ότι πέρα από τη διδασκαλία των μαθημάτων το πανεπιστήμιο αποτελεί πηγή συνεχούς έρευνας και γνώσης, να αποτελεί εφαλτήριο κινήτρων και στόχων για το μέλλον τους.
0 Comments

Κινηματογραφικό Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη Μέρος Α

6/3/2025

0 Comments

 
Ολοκληρώθηκε απόψε το πρώτο μέρος του αφιερώματος στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με την προβολή του ντοκιμαντέρ "Αυτοβιογραφία". Φίλοι του Μουσικού Σχολείου, γονείς και μαθητές, παρακολούθησαν το πρώτο μέρος του αφιερώματος που επικεντρώθηκε στη ζωή και το έργο του συνθέτη, μέσα από τα οποία ανταμώνει ολόκληρη η ιστορία του σύγχρονου Ελληνισμού. Σας περιμένουμε στο δεύτερο μέρος που θα προβληθεί την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025 στις 19:30 στο Μουσικό Σχολείο και θα πλαισιωθεί μουσικά από την νεοσύστατη Χορωδία Ενηλίκων του Ομίλου Μουσικής του σχολείου μας στην πρώτη της εμφάνιση! 
0 Comments
<<Previous
Forward>>

    Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς

    Μάθετε τα τελευταία νέα του σχολείου μας!

    Αρχείο

    June 2025
    May 2025
    April 2025
    March 2025
    February 2025
    January 2025
    December 2024
    November 2024
    October 2024
    September 2024
    June 2024
    May 2024
    April 2024
    March 2024
    February 2024
    January 2024
    December 2023
    November 2023
    October 2023
    September 2023
    June 2023
    May 2023
    April 2023
    March 2023
    January 2023
    December 2022
    November 2022
    October 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021

    Κατηγορίες

    All

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
  • ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
    • ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
    • PROJECTS >
      • 2022-2023 >
        • ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
        • ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
        • ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
        • Η ΠΟΛΗ ΜΙΛΑΕΙ
        • ΣΧΟΛΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
      • 2023-2024 >
        • ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
        • ΣΧΟΛΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
        • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
      • 2024-2025 >
        • ΟΜΙΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
    • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
    • ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • ΑΡΧΕΙΟ
    • ΕΝΤΥΠΑ/ΦΕΚ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
    • ΑΦΙΣΕΣ
    • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
    • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
  • ERASMUS+
  • ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ